Utbetalning av ersättning

En förutsättning för att du ska kunna få en utbetalning är att du har rätt till ersättning. På Mina sidor kan du se om din tidrapport har blivit registrerad och i så fall när du får nästa utbetalning.

Utbetalning varje vecka

Vi betalar ut ersättning på torsdagar. Det innebär att du får utbetalning varje vecka om du skickar in en tidrapport i taget. Om du vill ha din ersättning utbetald var fjärde vecka kan du välja att skicka in fyra tidrapporter i taget. Alla veckorna måste ha passerat innan du skickar in tidrapporterna.

Tidrapporten behöver vara inlämnad på måndagen för att komma med i veckans utbetalning.

Ändrad utbetalningsdag på grund av helgdag

Vid helgdagar har vi och våra samarbetspartners andra öppettider än vanligt. Utbetalningen kan då bli en annan dag än normalt. Du fyller i och skickar dina tidrapporter när veckan har passerat, precis som vanligt.

Anmäl konto för utbetalning

Du behöver även anmäla till vilken bank och till vilket konto du vill ha din ersättning utbetald. Det gör du på Swedbanks kontoregister.

Om du inte anmäler något konto får du en utbetalningsavi eller en insättning på ett konto som är anslutet till Swedbanks kontoregister sedan tidigare.

Swedbanks kontoregister

Inkomstförsäkring från fackförbundet Unionen

Om du har rätt till ersättning både från oss och från Unionens inkomstförsäkring får du två separata utbetalningar, en från oss och en från Unionen. 

  • Uppdaterad: 2 februari 2024