Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Publicerad: 30 januari 2024

Unionens a-kassa öppnar kontor i Örebro

En av Sveriges största a-kassor, Unionens arbetslöshetskassa, expanderar sin verksamhet genom att öppna ett nytt kontor i Örebro under våren 2024. Vi vill bedriva verksamhet på tre platser i landet eftersom vi växer och behöver kunna möta våra medlemmars behov, säger Harald Petersson, kassaföreståndare på Unionens a-kassa.

- Med ett växande medlemsantal och en ny försäkring inom horisonten ser vi ett behov av att utöka vår verksamhet för att säkerställa en stabil och säker verksamhet nu och för framtiden.

Unionens a-kassa har idag kontor i Stockholm och Malmö. För det nya kontoret föll valet på Örebro efter en jämförelse av olika platser i landet.

- Örebro är en universitetsstad med goda rekryteringsmöjligheter, dessutom är det en expansiv ort med flera kommuner i närheten som också kan bidra med kompetens. Ytterligare en fördel är att det nya kontoret kommer att ligga på pendlingsavstånd till huvudkontoret i Stockholm. Det underlättar samarbetet mellan kontoren och ökar gemenskapen och känslan av att vi är en arbetsplats, fortsätter Harald.

Hyreskontrakt med Castellum är signerat och arbetet med att anställa personal och säkra driften är påbörjat. Förhoppningen är att kunna öppna det nya kontoret på Fabriksgatan 47 under våren.

- Vi ser fram emot att önska våra nya kollegor välkomna, och har stor tro på att vi som ny arbetsgivare i regionen ska kunna erbjuda många arbetstillfällen och en god arbetsplats, avslutar Harald.

 

Kontaktuppgifter

För frågor kontakta Harald Petersson, kassaföreståndare:
010-183 40 67, harald.petersson@unionensakassa.se.

Unionens a-kassa öppnar kontor i Örebro - pressmeddelande 2024-01-30 (pdf)

Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med drygt 740 000 medlemmar och cirka 300 anställda.

Medlemmarna finns i de teknik-, kultur- och kunskapsbaserade sektorerna av arbetsmarknaden. Även företagare kan bli medlemmar.