Om webbplatsen

Webbplatsen är byggd för att vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. För att få bästa möjliga upplevelse bör du använda en senare version av webbläsare och tillåta javascript. Men webbplatsen fungerar även med äldre webbläsare och utan javascript.

Vår webbplats använder kakor (cookies).

Tekniska förutsättningar

Alla ska kunna ta del av informationen på webbplatsen oavsett webbläsare och oavsett om javascript är påslaget eller ej.

Användning  av Javascript

Vår webbplats använder javascript för att ge en bättre funktionalitet. Om din webbläsare inte har JavaScript aktiverat kommer vissa funktioner inte att fungera som tänkt, men du kommer att kunna ta del av all information på webbplatsen.

Lyssna-funktionen är det enda som inte fungerar om du har javascript avvaktiverat.

Webbläsarkompatibilitet

Webbplatsen är kompatibel med följande webbläsare:

  • Chrome
  • Edge
  • Internet Explorer IE
  • Mozilla Firefox
  • Safari

Information om kakor

Vår webbplats använder kakor (cookies). Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används för att förbättra webbplatsen. Till exempel behöver du godkänna kakor för att Mina sidor och Mitt medlemskap ska fungera optimalt.

Vår webbplats använder både temporära och lagrade kakor. Den temporära kakan försvinner när du avslutar besöket och ingen information om dig sparas hos oss. Den lagrade kakan används främst för att mäta trafiken och för att förbättra webbplatsen. Vi använder statistikverktyget Adobe Analytics för att mäta trafik på webbplatsen. 

Chatt

När du chattar med vår chattbot eller direkt med oss kommer du att se kakor från Vergic, företaget som står för den tekniska lösningen. De kakorna behöver du godkänna för att kunna chatta.

Stänga av alla kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator.

Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.

Anpassa webbplatsen

Med hjälp av din webbläsares inbyggda funktioner kan du ändra storlek på texten på webbplatsen. I många webbläsare gör man detta enklast genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. På Mac-datorer kan man trycka cmd//kringla/äpple+ så förstoras sidan. På nyare modeller kan man använda gester som “nyp” eller “tryck med två fingrar” för att zooma.
 
Du kan också ändra textstorleken i webbläsarens menyer. Läs hjälptexterna i din webbläsare för att se hur du gör för just din dator.

Lyssna på webbplatsen

Vi använder har lyssnafunktionen ReadSpeaker på vår webbplats för att göra webbplatsen mer tillgänglig. Lyssnafunktionen gör att texten kan läsas upp för dig. Genom att lyssna på texten kan det vara lättare att förstå informationen på webbplatsen. Om du vill få informationen på vår webbplats uppläst trycker du på knappen Lyssna i sidhuvudet så startar uppläsningen automatiskt.
  • Uppdaterad: 22 april 2024