Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER 2020: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Det är många som har frågor om a-kassa

För att hjälpa dig har vi samlat information som är aktuell just nu på sidan Frågor och svar om a-kassa och corona.

Olyckligt fel på fakturan för juli

Den 1 juli höjde vi medlemsavgiften till 170 kronor men fakturan för juli innehåller felaktigt information om både den gamla och nya avgiften. Vi beklagar att det blev fel och vi ska rätta informationen på fakturan till nästa månad.

Att jobba på Unionens a-kassa

Unionens a-kassa ska vara det självklara valet! Vi ska vara en attraktiv medlemsorganisation för alla inom vårt verksamhetsområde men också för medarbetare med rätt kompetens nu och för framtiden.

På Unionens a-kassa är vi ca 180 anställda och vi har kontor i Stockholm och i Malmö.

Vi är en av Sveriges största a-kassor med över 715 000 medlemmar och vårt uppdrag är att fatta beslut i ärenden om medlemskap och ersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF).

Många bra förmåner

Givetvis har vi ett av riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension. Vi har också ersättning för utlägg vid läkarbesök och väl tilltaget motionsbidrag. Vår arbetstid ger utrymme för flexibilitet under ansvar. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm och i centralt placerade lokaler i Malmö.

Vi arbetar aktivt för att ha en arbetsmiljö som bidrar till att hälsa, arbetsglädje och utveckling främjas, och du ges naturligtvis möjlighet att använda din motionstimme.

Hos oss får du en ergonomiskt utformad arbetsplats med individuella hjälpmedel.

Hur är det att arbeta på en av Sveriges största a-kassor?

Några medarbetare på Unionens a-kassa berättar här om varför de har valt att jobba hos oss. Välkommen att söka till oss du också!

Träffa några av våra medarbetare

"Att få vara en ordningsam och pedagogisk problemlösare är nog det roligaste med mitt jobb"
Anna Jakobsson, försäkringsutredare

"Jobbet som försäkringsansvarig lät roligt."
Anna-Lena Leksell, försäkringsansvarig

Vill du också jobba på Unionens a-kassa? 

Vill du vara en del av Unionens a-kassa och vara 100 procent viktig varje dag? Här listar vi lediga tjänster hos oss.

För närvarande har vi inga lediga tjänster.

  • Uppdaterad: 11 mars 2020

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med över 715 000 medlemmar. Vi är cirka 180 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.