Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER 2020: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Driftstörning på BankID

På grund av problemen med BankID under måndagen förlänger vi tiden för tidrapportering och betalar ut ersättning på fredag den här veckan. Om du tidrapporterar före midnatt tisdagen den 20 oktober kommer du att kunna få din utbetalning på fredag.

Det är många som har frågor om a-kassa

För att hjälpa dig har vi samlat information som är aktuell just nu på sidan Frågor och svar om a-kassa och corona.

Att jobba på Unionens a-kassa

Unionens a-kassa ska vara det självklara valet! Vi ska vara en attraktiv medlemsorganisation för alla inom vårt verksamhetsområde men också för medarbetare med rätt kompetens nu och för framtiden.

På Unionens a-kassa är vi cirka 250 anställda och vi har kontor i Stockholm och i Malmö.

Vi är en av Sveriges största a-kassor med 720 000 medlemmar och vårt uppdrag är att fatta beslut i ärenden om medlemskap och ersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF).

Många bra förmåner

Givetvis har vi ett av riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension. Vi har också ersättning för utlägg vid läkarbesök och väl tilltaget motionsbidrag. Vår arbetstid ger utrymme för flexibilitet under ansvar. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm och i centralt placerade lokaler i Malmö.

Vi arbetar aktivt för att ha en arbetsmiljö som bidrar till att hälsa, arbetsglädje och utveckling främjas, och du ges naturligtvis möjlighet att använda din motionstimme.

Hos oss får du en ergonomiskt utformad arbetsplats med individuella hjälpmedel.

Hur är det att arbeta på en av Sveriges största a-kassor?

Några medarbetare på Unionens a-kassa berättar här om varför de har valt att jobba hos oss. Välkommen att söka till oss du också!

Träffa några av våra medarbetare

"Att få vara en ordningsam och pedagogisk problemlösare är nog det roligaste med mitt jobb"
Anna Jakobsson, försäkringsutredare

"Jobbet som försäkringsansvarig lät roligt."
Anna-Lena Leksell, försäkringsansvarig

Lediga tjänster 

Vill du vara en del av Unionens a-kassa och vara 100 procent viktig varje dag? Här listar vi lediga tjänster hos oss:

  • Uppdaterad: 13 oktober 2020

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med 720 000 medlemmar. Vi är cirka 250 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.