Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Försäkra din inkomst genom att bli medlem hos oss

Vi försäkrar det mesta - vårt hem, vår bil, vår båt och våra djur. Inte för att vi förväntar oss att det ska hända något utan för att vi ska ha råd om det händer. På samma sätt kan vi försäkra vår inkomst. Inte för att vi förväntar oss att förlora jobbet utan för att vi ska klara oss ekonomiskt om det skulle hända. 

Illustration Bli medlem

Det är lätt att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID, för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Om du har ett kunskapsbaserat arbete kan du bli medlem hos oss. Vi har medlemmar i många olika yrkesgrupper. Även du som är företagare är välkommen.

Läs mer om medlemskapet

Medlemsavgiften är 140 kronor per månad och alla medlemmar betalar samma avgift, oavsett inkomst.

Läs mer om avgiften

Logga in för att bli medlem

Innan du lämnar dina uppgifter vill vi informera om hur vi behandlar dem

Dataskyddsförordningen

Vi på Unionens arbetslöshetskassa värnar om våra medlemmars integritet. Du som medlem ska vara garanterad att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och med en hög nivå av skydd. Vi är också måna om att du har full insyn i hur dina personuppgifter behandlas, att du känner till dina rättigheter och att du ska kunna utöva dem på ett smidigt sätt.

Unionens arbetslöshetskassa är ansvarig för att dina personuppgifter hanteras på ett riktigt sätt. Vår behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i dataskyddslagstiftningen. Du har rätt till information när vi samlar in uppgifter om dig. Det gäller både när du lämnar information eller när vi får uppgifter om dig från någon annan.

Vi behandlar dina uppgifter främst för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap och utreda och betala ut arbetslöshetsersättning. Grunden för behandlingen är i de flesta fall vår myndighetsutövning.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Problem med medlemsansökan?

Om du har problem med att skicka in din ansökan kan du testa att byta webbläsare. Om du surfar med en Iphone kan du läsa vår instruktion för hjälp.

Instruktion vid felmeddelande