Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER 2020: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Driftstörning på BankID

På grund av problemen med BankID under måndagen förlänger vi tiden för tidrapportering och betalar ut ersättning på fredag den här veckan. Om du tidrapporterar före midnatt tisdagen den 20 oktober kommer du att kunna få din utbetalning på fredag.

Det är många som har frågor om a-kassa

För att hjälpa dig har vi samlat information som är aktuell just nu på sidan Frågor och svar om a-kassa och corona.

Våra filmer

Det här är a-kassan

Vad är a-kassan egentligen och vem bestämmer reglerna?

När ska jag söka a-kassa?

Kan jag göra något för att förbereda min ansökan om ersättning från a-kassan om jag tror att jag ska bli av med jobbet? Anna-Lena Leksell, försäkringsansvarig på Unionens a-kassa, svarar på frågor.

Så söker du ersättning

Att söka ersättning från a-kassan behöver inte vara krångligt. Med vår e-tjänst Mina sidor sköter du hela ansökan online.

Korttidsarbete, varsel, uppsägningstid och avgångsvederlag

Vad är det som gäller egentligen, kan jag söka a-kassa? Anette Ben Naceur, försäkringsansvarig på Unionens a-kassa, svarar på frågor.

Är du arbetsgivare?

Som arbetsgivare är du skyldig att lämna ett arbetsgivarintyg till anställda och före detta anställda som söker ersättning från a-kassan. Med e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu är det enkelt!

  • Uppdaterad: 17 september 2020