Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Om e-tjänsten Mina sidor

Vår e-tjänst Mina sidor gör det enkelt att söka ersättning från a-kassan. Mina sidor fungerar lika bra på såväl dator som telefon och surfplatta.

Allt det här kan du göra

 • Ansöka om ersättning.
 • Fylla i och skicka tidrapporter.
 • Fylla i och skicka formulär.
 • Skicka meddelanden till oss.
 • Läsa meddelanden och beslut från oss.
 • Ladda upp och skicka in dokument.
 • Se uppgifter om din ersättning och dina utbetalningar.*
 • Spara ner dina utbetalningsspecifikationer.

*Du kan också se vilka uppgifter vi skickar till Skatteverket på sidan Utbetalningar under rubriken Individuppgifter och på din utbetalningsspecifikation. Sedan 2019 skickar vi uppgifterna varje månad. Denna redovisning har ersatt det som förut hette kontrolluppgift.

E-leg för att logga in

Med en e-legitimation kan du enkelt sköta dina a-kasseärenden i Mina sidor. Du skriver under och skickar in dina tidrapporter direkt på webben snabbt och säkert. Dessutom får du ditt beslut och därmed dina pengar snabbare.

Vad är e-legitimation?

En e-legitimation är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation, till exempel ett ID-kort. Du använder den för att legitimera dig på internet när du är i kontakt med myndigheter och företag. Du kan till exempel använda din e-legitimation för att sköta dina bankärenden, göra flyttanmälan, deklarera, anmäla vård av sjukt barn och mycket mer.

Så skaffar du e-legitimation

Du som är internetkund hos en bank laddar ner e-legitimationen genom att logga in på bankens webbplats och följa de instruktioner som du får där. För dig som inte är internetkund hos en bank finns möjlighet att skaffa e-legitimation hos Telia.

Om du har ett giltigt svenskt personnummer kan du besöka ett Nordeakontor och få ett kort laddat med en e-legitimation. Det är gratis och du behöver inte vara kund hos Nordea.

​Du kan också logga in om du har Freja eID. Freja är en av två statligt godkända e-legitimationer. Den är bankoberoende och fungerar även för de som har samordningsnummer.

Om du har problem med din e-legitimation, kontakta din utfärdare.

e-legitimation.se

På sidan e-legitimation.se kan du klicka dig vidare till olika utfärdare av e-legitimation. 

www.e-legitimation.se

BankID

Läs mer om BankID på www.bankid.com.

www.bankid.com

Freja eID

Läs mer om Freja på www.frejaeid.com.

www.frejaeid.com

Välj rätt knapp för e-legitimation när du ska logga in i Mina sidor

 • Om du ska logga in på Mina sidor på den enhet (dator, läsplatta eller mobiltelefon) där du har din e-legitimation väljer du BankID (denna enhet).
 • Om du ska logga in på Mina sidor på din dator och har din e-legitimation på en annan enhet, till exempel i din mobil, väljer du BankID (annan enhet).

Logga in på Mina sidor

Logga in på Mina sidor för att göra din ansökan om ersättning och fylla i dina tidrapporter.

Logga in på Mina sidor

Så här söker du ersättning

Fyll i en ansökan om ersättning

När du har loggat in på Mina sidor fyller du i flödet Ansökan om ersättning. När du har signerat och skickat din ansökan kommer du att få en del uppgifter att göra på en Att göra-lista.

Vi hämtar uppgifter

När du söker ersättning från oss hämtar vi uppgifter om dig från Försäkringskassan och CSN. Du får se uppgifterna och har möjlighet att kommentera dem.

Din arbetsgivare behöver fylla i ett arbetsgivarintyg

En av uppgifterna på Att göra-listan är att begära arbetsgivarintyg från din arbetsgivare. Det är enkelt att begära ett arbetsgivarintyg! Genom en knapptryckning i Mina sidor kan du skicka ett förifyllt mejl till din arbetsgivare med en länk till arbetsgivarintyg.nu. 

Om arbetsgivaren fyller i och skickar intyget via arbetsgivarintyg.nu får du ett meddelande när intyget är klart för att godkännas av dig. När du har godkänt intyget kan vi se det.

Om du har fått ditt arbetsgivarintyg som ett pdf-dokument kan du ladda upp det på Mina sidor under e-tjänster. Välj dokumenttyp Arbetsgivarintyg PDF.​

Om du har fått ditt arbetsgivarintyg på papper kan du fotografera intyget och ladda upp bilderna på Mina sidor under e-tjänster.  Du behöver fotografera varje sida av intyget, alltså ta två foton. Sedan lägger du till båda bilderna innan du klickar på Skicka in.

Fyll i en tidrapport

Ytterligare en uppgift på Att göra-listan är att fylla i en tidrapport. Du rapporterar en vecka i taget. Du kan tidigast skicka en tidrapport när sista dagen på rapporten har passerat.

Om inte tidrapporten kommer in till oss inom nio månader från den sista dagen på rapporten kan du inte få ersättning för den veckan. 

Ladda upp dokument

Om du har gjort något annat än att arbeta kan du behöva intyga det. Om du behöver skicka in ett dokument till oss laddar du enkelt upp och skickar det i e-tjänsten Ladda upp dokument. 

Du kan ladda upp en fil eller fota med mobilen - tänk på att bilden behöver ha en bra kvalitet.

 • PDF, JPEG, JPG, PNG är filformat som går att ladda upp.
 • Word, Excel och PPT går inte att ladda upp.
 • Du kan ladda upp max 10 MB i samma uppladdning.
 • Filnamnet får ha max 60 tecken.
 • Undvik att ha åäö i filnamnet för Mac, iPad och iPhone.
 • Det går inte att ladda upp låsta filer.
 • Ladda inte upp samma dokument flera gånger - i Mina dokument ser du allt du skickat in.

Fyll i dina kontaktuppgifter 

Under Min profil lägger du in din e-postadress och ditt mobilnummer och väljer om du vill få ett mejl eller ett sms när det har hänt något nytt i Mina sidor. 

Tekniska krav

Tillåt popup-fönster

Vissa tjänster i Mina sidor, till exempel Skriv ut och spara dokument kräver att du tillåter popup-fönster.

Senaste versionen av Adobe Reader

Du behöver ha senaste versionen av Adobe Reader installerat för att kunna öppna beslutsbrev och skriva ut utbetalningsspecifikationer.

Ladda ner Adobe Reader

Har du problem att logga in på e-tjänsten?

Om du använder någon av Apples produkter kan du ha problem med inloggning och signering i våra e-tjänster.

Du som använder en Iphone eller Ipad kan få problem när du ska logga in på Mina sidor, Mitt medlemskap eller om du ska bli medlem. Det gäller dig som har version 12 eller tidigare av operativsystemet IOS. Du behöver uppdatera till version 13 om det är möjligt på din enhet, eller använda en annan enhet för att kunna logga in på e-tjänsten.

Surfar du med webbläsaren Safari?

Om du surfar med Safari kan du bara signera  5 gånger i samma session. Detta är en säkerhetsåtgärd i Apples operativsystem.

Om du har inställningen Spåra inte mellan webbplatser kan du inte signera alls. Då behöver du ändra i inställningarna för Safari:

 1. Gå  in i Inställningar
 2. Klicka på Safari
 3. Under rubriken Integritet och säkerhet avmarkerar du valet "Spåra inte mellan webbplatser".
 4. Starta om webbläsaren.

Du kan också byta till en annan webbläsare.

Om du inte kan använda Mina sidor

Kontakta oss om du inte har möjlighet att använda Mina sidor så skickar vi pappersblanketter och tidrapporter till dig. Arbetsgivarintyget begär du från din arbetsgivare. Tipsa gärna din arbetsgivare om arbetsgivarintyg.nu.

 • Uppdaterad: 16 november 2022