Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Anna-Lena Leksell, försäkringsansvarig

Jag ansvarar för att vi följer regelverket

Jag började jobba på Sifs a-kassa 2004 och hängde med till Unionens a-kassa vid sammanslagningen 2008. Jobbet som försäkringsansvarig på Sifs a-kassa lät roligt och som en vidareutveckling efter att ha arbetat som handläggare, utbildare och utredare på a-kassornas samorganisation.

Det bästa med att arbeta på Unionens a-kassa är att jobbet aldrig någonsin är tråkigt. Juridiken är både intressant och besvärlig att orientera sig i och jag måste hela tiden söka lösningar på problem. Sen är det väldigt fina och bra arbetskamrater och goda arbetsvillkor också.

Man måste ha lätt att kommunicera

Som försäkringsansvarig håller jag koll på alla nyheter som kommer på området - nya domar, ny lagstiftning, nya riktlinjer och så vidare. Jag har ansvar för att vi följer det regelverk vi har att tillämpa och att alla våra utredare tolkar reglerna på samma sätt. Jag sköter även en del processer i domstol, både förvaltnings- och allmän domstol. Dessutom ansvarar jag för och håller i våra försäkringsmöten.

I min roll måste man vara logisk, kreativ och självklart väldigt insatt i hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Man bör också ha lätt för att uttrycka sig och kunna förklara komplicerade regler.

Jobbet är utvecklande och håller hjärnan i trim

Det roligaste med mitt jobb är att det aldrig är detsamma; att det utvecklas och att det ständigt dyker upp nya situationer som ska lösas. Extra roligt är det förstås när man ser att de synpunkter man har lämnat får genomslag.

Jag känner mig nöjd med mig själv och mitt arbete när jag lämnar ett yttrande där jag har fått med och fram allt väsentligt, eller när en medarbetare får en aha-upplevelse efter min förklaring. Det är härligt att få diskutera ett problem med världens smartaste och duktigaste arbetskamrater och att gemensamt komma till kloka och bra beslut under ett försäkringsmöte.

Samarbetet med så många superduktiga människor gör att jag lär mig mycket - både om försäkringen och om människor. Det är utvecklande och håller hjärnan i trim.

Bra villkor och arbetsmiljö

Vi har en fantastiskt bra stämning i vår grupp där vi är väldigt trygga med varandra och ger varandra mycket stöttning och feedback. Dessutom har vi väldigt bra arbetsvillkor. Vi har bland annat något som heter Uni-tid. Den ger möjlighet att arbeta väldigt flexibelt och det innebär givetvis en stor frihet.

  • Uppdaterad: 22 april 2024