Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Underhåll hos BankID-leverantör

Från klockan 21.00 lördagen den 21 maj utför vår leverantör av BankID underhållsarbete på tjänsten. Arbetet beräknas vara klart klockan 6.00 på söndag morgon och du kan inte att logga in i våra e-tjänster under tiden.

Reglerna för a-kassan måste förenklas

Sveriges a-kassor: Det behövs en enklare arbets­löshetsförsäkring där ersättningen avgörs av tidigare inkomst, i stället för komplexa beräkningar baserade på arbetade timmar under en bestämd tidsperiod.

Vår intresseorganisation Sveriges a-kassor har skrivit en debattartikel om behovet av en enklare försäkring som är förutsägbar och begriplig.

A-kassorna arbetar i dag intensivt med att skapa digitala system för att så långt det är möjligt effektivisera handläggningen. Men i praktiken omöjliggör dagens regelverk snabba digitala lösningar, med förenklade utredningar och besked.

För att skapa trygghet och stabilitet på den svenska arbets­marknaden är det angeläget att snarast ta vidare förslaget om modern, enkel och mer förutsägbar arbetslöshets­försäkring till beslut.

Läs artikeln i sin helhet.

  • Uppdaterad: 9 maj 2022