Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Det är många som ringer oss

Vi prioriterar att besluta om medlemskap och betala ut ersättning. Därför har vi begränsat telefontiderna till våra handläggare till 9-11. Läs våra frågor och svar om a-kassa och corona och om regeringens förslag till nya regler

Publicerad: 16 september 2019

Information till dig som arbetar eller har arbetat i Storbritannien

Risken att det blir en hård, det vill säga avtalslös, brexit är överhängande. Därför har EU-kommissionen uppmanat alla medlemsländer att informera om eventuella konsekvenser.

Om det blir en hård brexit är det inte säkert att Storbritannien kommer att utfärda de intyg som används inom EU och EES där arbets- och försäkringsperioder framgår. Därför är det viktigt att du som arbetar eller har arbetat i Storbritannien samlar på dig all dokumentation om ditt arbete. Den kan behövas om du ska söka ersättning från a-kassan.

Dokument som kan vara bra att ha är till exempel inbetalningar till försäkringssystemet, lönespecifikationer och uppsägningsbesked.