Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Tekniska problem med att ladda upp dokument i Mina sidor

När du laddar upp ett dokument i Mina sidor kan du få ett meddelande som säger att dokumentet innehåller virus.
 
Vår driftleverantör arbetar på att lösa problemet. Vi ber om ursäkt och hoppas att det ska vara löst inom kort.

Det kostar 140 kronor per månad att vara med

Vår avgift är 140 kronor per månad och är densamma för alla medlemmar, oavsett vilken inkomst du har. Medlemsavgiften påverkas inte heller av om du studerar, är sjukskriven, föräldraledig eller arbetslös. 

Så här kan du betala din avgift

Det finns flera sätt att betala medlemsavgiften till oss. Om du vill ändra ditt betalsätt kan du logga du in på Mitt medlemskap eller kontakta din bank.

Betala med autogiro

Med autogiro blir det enklare för dig att betala din medlemsavgift och du slipper tänka på det varje månad. Vi drar avgiften automatiskt den 28:e.

Om du vill betala med autogiro anmäler du det snabbast och enklast direkt hos din internetbank. Välj Unionens arbetslöshetskassa, bankgiro 5642-8568, som betalningsmottagare för autogiro. Om din bank vill att du anger betalarnummer eller liknande så ska du skriva ditt 10-siffriga personnummer utan bindestreck.  

Du kan också logga in på Mitt medlemskap och registrera dig för autogiro. Gå till sidan Min profil klicka på redigera till höger om rubriken Betalsätt. Markera Autogiro och fyll i  dina kontouppgifter.

Mitt medlemskap


Om du inte kan anmäla autogiro på din bank eller på Mitt medlemskap kan du ringa oss så skickar vi en blankett till dig.

Betala med e-faktura

Om du vill betala med e-faktura anmäler du det på din internetbank. Då får du en elektronisk faktura till din internetbank varje månad som du behöver signera.

Kivra

Om du är ansluten till Kivra och inte betalar avgiften med autogiro eller e-faktura får du din faktura från oss i Kivra. Klicka på länken om du vill läsa mer om Kivra. 

Pappersfaktura

Om du inte har valt autogiroavdrag eller e-faktura och inte är ansluten till Kivra skickar vi hem en faktura till dig varje månad. 

Om du inte har fått någon faktura

Du behöver betala din medlemsavgift även om du inte har fått någon faktura. Om du saknar faktura för en månad hittar du betalningsuppgifterna på Mitt medlemskap. Du kan också ange ditt 10-siffriga personnummer utan bindestreck som OCR-nummer. Medlemsavgiften är 140 kronor per månad och du betalar till bankgironummer 5642-8568.

Har du fått beslut om medlemskap efter den 10:e i månaden?

Om du är ny medlem hos oss och har fått ett beslut om medlemskap efter den 10:e i månaden, kommer du att få din första faktura i månaden efter.

Om du inte betalar din medlemsavgift

Efter tre obetalda medlemsavgifter upphör ditt medlemskap hos oss. Eftersom du är försäkrad under de tre månaderna kommer du ändå att behöva betala avgiften för dem. Vill du avsluta medlemskapet behöver du meddela oss det.

Medlemskapet ger dig ett försäkringsskydd. Upphör medlemskapet påverkar det storleken på din ersättning om du skulle bli arbetslös. 

Så länge du inte betalar avgiften har du en skuld till oss

Du är skyldig att betala avgiften för alla månader du har varit försäkrad. Om du inte betalar fakturan kan det komma att bli mycket dyrare för dig. Det beror på att det då tillkommer kostnader för avgifter hos Kronofogden. Totalt kan fakturan du ska betala bli 680 kronor dyrare. Så betala smart, betala i tid!

Bli medlem igen

Det finns ingen knapp för att återaktivera ett avslutat medlemskap. Om ditt medlemskap har avslutats på grund av att du inte har betalat behöver du fylla i en ny ansökan för att bli medlem. Om du ansöker om nytt medlemskap senast månaden efter att ditt medlemskap avslutades fortsätter du på din tidigare medlemsperiod.

Samma sak gäller om du ångrar att du själv avslutade medlemskapet. Fyll i en ny ansökan om medlemskap senast månaden efter du gick ur a-kassan för att fortsätta på din tidigare medlemsperiod.

Bli medlem

  • Uppdaterad: 22 april 2024