Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER 2020: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Det är många som har frågor om a-kassa

För att hjälpa dig har vi samlat information som är aktuell just nu på sidan Frågor och svar om a-kassa och corona.

Olyckligt fel på fakturan för juli

Den 1 juli höjde vi medlemsavgiften till 170 kronor men fakturan för juli innehåller felaktigt information om både den gamla och nya avgiften. Vi beklagar att det blev fel och vi ska rätta informationen på fakturan till nästa månad.

Svensk handels a-kassa (SHA) har gått samman med Unionens a-kassa

Utebliven autogirodragning

Vi har skickat ett brev till dig som betalar med autogiro för att informera om nedanstående. Dessvärre fick vi problem med utskicket, det blev en förskjutning av namn och adress. Du behöver inte vara orolig, vi har rätt uppgifter i vårt medlemsregister och gör ett nytt utskick.

På grund av ett tekniskt fel fungerade inte den första autogirodragningen av medlemsavgiften för tidigare SHA-medlemmar som följt med över till Unionens a-kassa i samband med fusionen den 1 januari.

Medlemsavgiften som skulle ha dragits den 28 januari kommer nu istället att dras tillsammans med februari månads avgift den 28 februari. 

Observera att den nya och lägre avgiften är 112 kronor. Vi kommer alltså att dra 224 kronor från ditt konto den 28 februari, vilket är medlemsavgiften för både januari och februari.

Du behöver inte göra någonting. Ditt autogiro kommer att fungera från och med dragningen i februari.

Om du redan har betalat medlemsavgiften för januari på annat sätt kommer vi naturligtvis inte att dra den igen.

SHA:s webbplats och e-tjänster har upphört

Webbplatsen akassan.com och SHA:s e-tjänster Mina sidor och Mitt medlemskap har upphört. Anledningen är att SHA har gått ihop med Unionens a-kassa.

Från och med nu hittar du information om medlemskapet i a-kassan och arbetslöshetsförsäkringen här på www.unionensakassa.se. Det är också här du loggar in på e-tjänsterna Mina sidor och Mitt medlemskap.

Fortsatt medlemskap, men nu i Unionens a-kassa

Du som har varit medlem i SHA är numera medlem i Unionens a-kassa. 

Information till dig som har ersättning

Från och med nu är det vi som administrerar din ersättning. Du behöver inte göra en ny ansökan eller skicka några handlingar med anledning av sammanslagningen.

Om du tidrapporterar senast den 7 januari kan du få en utbetalning från oss den 10 januari.

Ta bort dina favoritlänkar

Om du har sparat länken till akassan.com eller till någon av e-tjänsterna Mina sidor och Mitt medlemskap som favorit, behöver du ta bort dem. De kommer inte gå att använda längre.

Undrar du om medlemskapet eller avgiften?

Om du är medlem hos oss och har en fråga om ditt medlemskap, vill se dina fakturor eller ändra betalningsmetod kan du göra det genom att logga in på Mitt medlemskap.

Logga in på Mitt medlemskap 

Undrar du något om ersättningen?

Om du är medlem hos oss och har en fråga om din ersättning, vill fylla i din tidrapport eller skicka in handlingar kan du göra det genom att logga in på Mina sidor.

Logga in på Mina sidor