Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Försäkra din inkomst genom att bli medlem hos oss

Vi försäkrar det mesta - vårt hem, vår bil, vår båt och våra djur. Inte för att vi förväntar oss att det ska hända något utan för att vi ska ha råd om det händer. Samma sak gäller när man försäkrar sin inkomst vid arbetslöshet. Inte för att vi förväntar oss att bli arbetslösa utan för att vi ska ha råd att vara mellan två arbeten. För arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring.

I vår guide får du veta vem som kan bli medlem och vad det kostar. I guidens fjärde steg klickar du på Ansök om medlemskap för att komma till vår online-ansökan.

Steg 1

Vem kan bli medlem?

Kan du bli medlem?

Om du har ett kunskapsbaserat arbete kan du bli medlem hos oss. Vi har yrkesgrupper som tjänstemän, kulturarbetare, elitidrottare och de som är anställda som uthyrd personal på bemanningsföretag. Även du som är företagare är välkommen.

Läs mer på sidan Om medlemskapet

Steg 2

Vad kostar det?

Alla medlemmar betalar 112 kronor per månad

Vår medlemsavgift är densamma för alla, oavsett vilken inkomst man har.

Läs mer om avgiften

Steg 3

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Innan du lämnar dina uppgifter vill vi informera om hur vi behandlar dem

Dataskyddsförordningen

Vi på Unionens arbetslöshetskassa värnar om våra medlemmars integritet. Du som medlem ska vara garanterad att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och med en hög nivå av skydd. Vi är också måna om att du har full insyn i hur dina personuppgifter behandlas, att du känner till dina rättigheter och att du ska kunna utöva dem på ett smidigt sätt.

Unionens arbetslöshetskassa är ansvarig för att dina personuppgifter hanteras på ett riktigt sätt. Vår behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i dataskyddslagstiftningen. Du har rätt till information när vi samlar in uppgifter om dig. Det gäller både när du lämnar information eller när vi får uppgifter om dig från någon annan.

Vi behandlar dina uppgifter främst för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap och utreda och betala ut arbetslöshetsersättning. Grunden för behandlingen är i de flesta fall vår myndighetsutövning.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Steg 4

Här ansöker du

Det är lätt att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap.

Du behöver ha en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID, för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Ansök om medlemskap