Du är här: Hem / Pågående ersättning Lyssna

För dig som får ersättning

Här hittar du information som är bra att känna till under tiden du får arbetslöshetsersättning. Till exempel vad du bör tänka på om du får ett deltidsarbete eller heltidsarbete, eller om dina ersättningsdagar börjar ta slut.

Använd Mina sidor

Som inloggad på Mina sidor kan du snabbt få kontakt med din handläggare. Du kan även fylla i och skicka dina kassakort, se ditt ersättningsärende och dina utbetalningsspecifikationer. Där kan du även få meddelanden från oss. Du har alltid tillgång till Mina sidor och loggar in med e-legitimation.

Kassakort

Du söker ersättning genom att skicka in kassakort. Fyll därför i och skicka ditt första kassakort så snart veckorna det gäller har passerat. Kontakta oss om du inte har möjlighet att använda Mina Sidor, så skickar vi papperskassakort till dig.

Det är viktigt att du inte dröjer med att skicka in dina kassakort - skicka in dem under tiden du väntar på beslut från oss. Kassakortet för en viss vecka måste ha nått oss inom nio månader från den sista dagen på kassakortet. Kommer kassakortet för sent till oss kan du inte få ersättning för den veckan.

Behöver du hjälp att fylla i ditt kassakort?
Behöver du hjälp med att fylla i ditt kassakort kan du ringa oss på 
0770- 77 77 88 eller läsa mer under Kassakort.

Arbetslöshetsersättning

När du söker arbetslöhetsersättning kommer vi att räkna ut en Dagsförtjänstoch en Normalarbetstid. Det är dagsförtjänsten och normalarbetstiden som avgör storleken på din ersättning.

Hjälpte den här sidan dig?Den här sidan hjälpte mig inte Lämna synpunkt