Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Utmanande uppdrag som försäkringsutredare

Nu söker vi försäkringsutredare till vårt kontor i Stockholm.

Som försäkringsutredare på Unionens a-kassa har du ett viktigt uppdrag att säkerställa att våra medlemmar får rätt ersättning i rätt tid. I arbetet ansvarar du för att utreda en ansökan om arbetslöshetsersättning från den första kontakten till dess att ärendet är avslutat. Du gör svåra bedömningar utifrån ett komplicerat regelverk, skriver välmotiverade beslut, informerar om arbetslöshetsförsäkringen och guidar den sökande genom hela processen.

Att kunna ge god service och information till någon som befinner sig i en utsatt situation är viktigt i din roll som försäkringsutredare. Detta ställer höga krav på att du som person är serviceinriktad och sätter medlemmen i fokus.

Vi söker dig som

  • har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • har god analytisk förmåga samt ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • har erfarenhet av kundkontakt och lätt för att kommunicera och dokumentera på ett enkelt och lättförståeligt sätt
  • är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer och har erfarenhet av att möta människor i svåra situationer
  • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål.

Det är meriterande om du har:

  • akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
  • arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna på myndighet
  • ytterligare språkkunskaper.

Vi erbjuder dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter på en arbetsplats med ett öppet och respektfullt klimat där vi välkomnar olikheter och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi arbetar i en modern miljö och har god balans mellan arbete och fritid. Vårt kontor i Stockholm ligger intill Hammarbykanalen vid Skanstull.

Ansökan

Vi söker nya kollegor främst för tillsvidareanställning. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag, så välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 6 december 2019.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till karina.nordqvist@unionensakassa.se.
I ämnesraden skriver du: ”Förnamn Efternamn Försäkringsutredare Stockholm”.

Kontaktpersoner

Kontakta sektionschef Johan Tuvesson 010-183 40 85 om du har frågor om tjänsten. Du kan också ställa frågor till vårt fackliga ombud Nanna Andersson på e-post: Nanna.Andersson@unionensakassa.se eller telefon 010–183 41 32.

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens arbetslöshetskassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med ca 650 000 medlemmar. Vi är ungefär 180 anställda med kontor på Södermalm i Stockholm och centralt i Malmö. Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF).

Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag. Vi lägger stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vi är en organisation som möter framtiden med ett digitaliseringsfokus där säkerhetsaspekter är viktiga bitar. Vår vision är att vara det självklara valet.

  • Uppdaterad: 7 november 2019