Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Vi söker framtidens försäkringsutredare

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Ett fungerande omställningsstöd, en arbetslöshetsförsäkring, är central i ett dynamiskt välfärdssamhälle. Vi på Unionens a-kassa brinner för det här uppdraget.

Vi står inför en period av stora förändringar där invanda sätt att arbeta kommer att utmanas och vår roll delvis förändras. Nu söker vi nya försäkringsutredare som tillsammans med rutinerade kollegor är redo att anta utmaningen.

Nu söker vi försäkringsutredare på visstid

Som försäkringsutredare ser du till att våra medlemmar får rätt ersättning i rätt tid. Du ansvarar för att utreda en ansökan om arbetslöshetsersättning, från den första kontakten till att ärendet är avslutat. Du gör svåra bedömningar utifrån ett komplicerat regelverk, skriver välmotiverade beslut, informerar om försäkringen och guidar den sökande genom hela processen.

Är du den vi söker?

Du har en akademisk utbildning, gärna med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning. Du har god systemvana och behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift. Du är empatisk, analytisk och förstår vikten av bra service. Du har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och har en förmåga att förklara komplicerade sammanhang på ett lättförståeligt sätt.

Vad vi erbjuder

Vi söker flera nya utredare. Tjänsterna är visstidsanställningar under perioden 13 april till 18 december 2020. Samtliga tjänster är på heltid i fina nyrenoverade lokaler centralt på Södermalm i Stockholm.

Hos oss jobbar många olika typer av människor med många olika slags kompetenser. Det som förenar oss alla är att vi har ett starkt samhällsengagemang och brinner för att hjälpa människor.

Tillsammans bildar vi en dynamisk organisation och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för dig som anställd. Vi lägger mycket kraft på att skapa en god arbetsmiljö för att våra medarbetare ska må bra.

För den engagerade medarbetaren finns det stora karriär- och utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@unionensakassa.se. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 23 februari 2020.

Urval

Rekryteringsprocessen startar så fort du skickat in din ansökan till oss. Vi går igenom ansökningarna löpande och är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi dig via e-post. Går du vidare i rekryteringsprocessen följer sen en fysisk intervju hos oss, då behöver du ha dina referenser klara.

Intervju sker på plats hos oss onsdagen den 26 eller fredagen den 28 februari.

Kontaktpersoner

Om du har några frågor kan du kontakta sektionschef Lisa Brenner, 010-183 40 13, lisa.brenner@unionensakassa.se eller vårt fackliga ombud Erica Spillberg på 010-183 40 60, erica.spillberg@unionensakassa.se.

Vill du vara en del av Unionens a-kassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens arbetslöshetskassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med drygt 650 000 medlemmar. Vi är cirka 170 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshets-kassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.

  • Uppdaterad: 3 februari 2020