Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Problem med BankID

Det är för närvarande problem med BankID vilket gör att det kan vara svårt att logga in på våra e-tjänster. Vi arbetar på att lösa problemet. Försök gärna att logga in lite senare.

Det är många som ringer oss

Vi prioriterar att besluta om medlemskap och betala ut ersättning. Därför har vi begränsat telefontiderna till våra handläggare till 9-11. Läs våra frågor och svar om a-kassa och corona och om regeringens förslag till nya regler

Publicerad: 11 mars 2020

Vi söker en omprövare till vårt kontor i Stockholm

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Ett fungerande omställningsstöd i form av en arbetslöshetsförsäkring, är centralt i ett dynamiskt välfärdssamhälle. Vi på Unionens a-kassa brinner för det här uppdraget.

Vi växer och är idag Sveriges näst största arbetslöshetskassa med 650 000 medlemmar. Vi står inför en period av stora förändringar där invanda sätt att arbeta kommer att utmanas och vår roll delvis förändras.

Nu söker vi en omprövare

Som omprövare ansvarar du för att självständigt utreda och fatta beslut i omprövningsärenden enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och lagen om arbetslöshetskassor (LAK). I arbetet ingår att utreda och lämna förslag till styrelsen på beslut i sanktionsärenden på omprövningsnivå. Som omprövare är du också en viktig del i vårt kvalitetsarbete.

Hos oss har vi medlemmar inom många olika yrkesgrupper vilket innebär att vi har en stor variation i våra ärenden.

Är du den vi söker?

Du har en akademisk utbildning, gärna med juridisk inriktning. Du är analytisk och har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du tycker om att arbeta mot mål, både individuella och gemensamma.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du förstår vikten av bra service. Du har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och har en förmåga att förklara komplicerade sammanhang på ett lättförståeligt sätt.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med omprövningar på en a-kassa.

Vad vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i fina nyrenoverade lokaler centralt på Södermalm i Stockholm. Hos oss jobbar många olika typer av människor med många olika slags kompetenser. Det som förenar oss är att vi gör skillnad i människors vardag. Tillsammans bildar vi en dynamisk organisation och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för alla våra anställda. Vi har kollektivavtal och bra anställningsförmåner.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev till till jobb@unionensakassa.se. Skriv Omprövare, förnamn efternamn i mejlets ämnesrad. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 6 april 2020.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta chefen för omprövningsgruppen Jeanette Mandl,
jeanette.mandl@unionensakassa.se eller på 0730-787 639. Du kan även ställa frågor till vårt fackliga ombud Nanna Andersson, nanna.andersson@unionensakassa.se.

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med 670 000 medlemmar. Vi är cirka 170 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.