Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Vi söker en försäkringssektionschef till vårt kontor i Stockholm

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Ett fungerande omställningsstöd i form av en arbetslöshetsförsäkring, är centralt i ett dynamiskt välfärdssamhälle. Vi på Unionens a-kassa brinner för det här uppdraget.

Vi står inför en period av stora förändringar där invanda sätt att arbeta kommer att utmanas och vår roll delvis förändras. Vi växer och är idag Sveriges näst största arbetslöshetskassa med 650 000 medlemmar. En av våra sektioner behöver en ny ledare.

Nu söker vi en sektionschef

Som chef har du en viktig roll att säkerställa verksamhetens legitimitet och förtroende. Du ansvarar för arbetsmiljö, arbetsledning, planering och måluppfyllelse inom din sektion. Du leder sektionen framåt med ett närvarande ledarskap och med verktyg som löne- och medarbetarsamtal och kompetensutveckling.
Du ingår i och fungerar rådgivande i verksamhetsmötet, som leds av verksamhetschefen. Du samverkar enligt samverkansavtal med klubb, arbetsmiljöombud och med medarbetare på sektionsmöten. Du har ett helhetsperspektiv på verksamheten.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är initiativrik, prestigelös, har god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du är handlingskraftig och har förmågan att se framåt och arbeta strategiskt. Du är bra på att planera och prioritera och har en förmåga att framgångsrikt balansera kvalitet och kvantitet i ditt arbete. Du har god kompetens och kan använda den för att nå verksamhetsmål.
Du är också en aktivt coachande chef med ett nära ledarskap och skapar därmed förståelse för uppsatta mål. Du har en god kommunikativ förmåga. Du säkerställer kompetensutveckling på individ- och gruppnivå och har tidigare erfarenheter av att leda.

Vi ser också gärna att du har förståelse och kunskap om vår kärnverksamhet och en övergripande kunskap om gällande lagstiftning inom vårt verksamhetsområde.

Vad vi erbjuder

Tjänsten är på heltid och tillsvidare och vi sitter i fina nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm. Hos oss jobbar många olika typer av människor med många olika kompetenser. Det som förenar oss är att vi gör skillnad i människors vardag. Tillsammans bildar vi en dynamisk organisation och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för alla våra anställda. Vi har kollektivavtal och bra anställningsförmåner.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@unionensakassa.se med kopia till Tobias Forsström tobias.forsstrom@unionensakassa.se. Skriv Försäkringssektionschef i mejlets ämnesrad. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 24 februari 2020.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta chefen för försäkringsverksamheten Tobias Forsström på tobias.forsstrom@unionensakassa.se eller på telefon 070-669 70 44. Du kan även ställa frågor till vårt fackliga ombud Erica Spillberg, erica.spillberg@unionensakassa.se.

Vill du vara en del av Unionens a-kassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens arbetslöshetskassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med drygt 650 000 medlemmar. Vi är cirka 170 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshets-kassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.

  • Uppdaterad: 5 februari 2020