Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Publicerad: 11 december 2020

Vi söker återkravsutredare till vårt kontor i Stockholm

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Ett fungerande omställningsstöd i form av en arbetslöshetsförsäkring, är centralt i ett dynamiskt välfärdssamhälle. Vi på Unionens a-kassa brinner för det här uppdraget.

Vi växer och är idag Sveriges näst största arbetslöshetskassa med 720 000 medlemmar. Vi står också inför en period av stora förändringar där invanda sätt att arbeta kommer att utmanas och vår roll delvis förändras.

Nu söker vi återkravsutredare

Som återkravsutredare ansvarar du för att självständigt utreda och fatta beslut i återkravsärenden enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). I arbetet ingår även att utreda och lämna förslag till styrelsen på beslut i sanktionsärenden.

Hos oss har vi medlemmar inom många olika yrkesgrupper vilket innebär att vi har en stor variation i våra ärenden.

Är du den vi söker?

Du som söker har tidigare erfarenhet av handläggningsarbete på en arbetslöshetskassa. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att arbeta med just återkravsutredningar på en arbetslöshetskassa.

Du har en akademisk utbildning, gärna med juridisk inriktning. Som person är du analytisk, metodisk och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du är kommunikativ, har god stilistisk förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det ställs särskilt höga krav på din förmåga att argumentera väl i skrift utifrån regelverk och omständigheter och att kunna förklara komplicerade sammanhang på ett klart och tydligt sätt. Som återkravsutredare behöver du ha en god förmåga att dra logiska slutsatser från komplex numerisk information.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidare- och visstidstjänster på heltid i fina nyrenoverade lokaler centralt på Södermalm i Stockholm. Hos oss jobbar många olika typer av människor med många olika slags kompetenser. Det som förenar oss är att vi brinner för att göra skillnad i människors vardag. Tillsammans bildar vi en dynamisk organisation och vårt mål är att vara den bästa arbetsplatsen för alla våra anställda. Vi har kollektivavtal och bra anställningsförmåner.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@unionensakassa.se. Skriv ”Återkravsutredare Förnamn Efternamn” i mejlets ämnesrad. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 25 januari 2021.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta chefen för återkravsgruppen Johan Tuvesson, johan.tuvesson@unionensakassa.se eller 072-599 21 78. Du kan även ställa frågor till vårt fackliga ombud Nanna Andersson, nanna.andersson@unionensakassa.se eller 010-183 41 32.

Vill du vara en del av Unionens arbetslöshetskassa och vara 100 procent viktig varje dag?

Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med 720 000 medlemmar. Vi är cirka 250 anställda med kontor centralt i Malmö och på Södermalm i Stockholm.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag.

På Unionens a-kassa lägger vi stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang. Vår vision är att vara det självklara valet.