Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Vi söker utredare över sommaren

Unionens arbetslöshetskassa söker utredare till något av våra kontor i Stockholm eller Malmö för visstidsanställning under hela sommaren, med möjlighet till förlängning. Vi vill att du guidar våra medlemmar i en komplicerad försäkring och informerar om vad som händer i utredningen av deras ärenden. Du ska kunna förklara svåra problem på ett enkelt sätt och kunna utreda egna ärenden under tidspress.

På Unionens arbetslöshetskassa utreder vi och prövar våra medlemmars rätt till arbetslöshetsersättning. En stor del av arbetet är att ge god service och information till medlemmarna, i telefon och i våra applikationer. Varje medlem har en situation som är unik och behöver bemötas professionellt och med respekt. Du kommer även att få fatta beslut i enklare ärenden, hantera frågor avseende medlemmarnas tekniska miljö och ge support i våra självbetjäningstjänster.

Du kan vara mitt uppe i en utbildning på ett universitet eller högskola och vara beredd att komma tillbaka nästa sommar. Eller så har du avslutat en utbildning, alternativt har en längre relevant arbetslivserfarenhet, och kan tänka dig att fortsätta hos oss redan i höst. Till hösten eller när du kommer tillbaka nästa sommar får du möjlighet att utvecklas och fördjupa dig inom arbetslöshetsförsäkringen genom att få ansvar för svårare utredningar. Utbildningen börjar på deltid i maj och sedan förväntar vi oss att du kan arbeta heltid under juni, juli och augusti.

Önskvärda egenskaper och kompetenser

 • Strukturerad och noggrann
 • Serviceinriktad - du ska alltid sätta medlemmen i centrum
 • Stor pedagogisk förmåga
 • Saklig
 • Mycket bekväm med att arbeta i applikationer
 • God analytisk förmåga och förmåga att hantera komplexa arbetsuppgifter
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska (och gärna flera språk)
 • Tar ansvar och planerar för ditt egna och hjälper till med gruppens arbete
 • Förståelse för arbetslöshetskassornas roll i samhället.

Önskvärd tidigare erfarenhet

 • Service på telefon och eller liknande administrativt arbete.
 • Har du erfarenhet av kontakt med människor som befinner sig i en utsatt situation ser vi det som en merit.

Unionens a-kassa välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Ansökan och tillsättning

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast den 28 februari 2019. Vi kommer att ha löpande intervjuer under ansökningsprocessen.

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med din motivering till varför du söker just det här arbetet, ditt CV samt och utdrag över slutförda kurser. Du skickar din ansökan via e-post till karina.nordqvist@unionensakassa.se. I ämnesraden skriver du ditt för- och efternamn sommar Malmö eller Stockholm.

Om du har frågor kan du för tjänst i Stockholm kontakta sektionschef Peter Almgren på telefon 08-50416704 eller e-post peter.almgren@unionensakassa.se För tjänst i Malmö kontaktar du sektionschef Nils Ehrenkrona på telefon 08-504 167 28 eller e-post nils.ehrenkrona@unionensakassa.se

Du kan även ställa frågor till vårt fackliga ombud Erica Spillberg på telefon 08-50416713 eller e-post erica.spillberg@unionensakassa.se

Välkommen med din ansökan!

 • Uppdaterad: 6 februari 2019