Att få vara en problemlösare är nog det roligaste med mitt jobb

En försäkringsutredare berättar.

Jag har alltid gillat att leka Post och pilla med papper, stämpla och dona. Jag har tidigare jobbat med försäljning direkt till kund och gillar den interaktionen. Under min utbildning till handläggare 2005 visade det sig att jag också gillar utredningsarbete, att arbeta organiserat och strukturerat.

Att jag får vara just en ordningsam och pedagogisk problemlösare är nog det som är roligast med mitt jobb. Privat är jag en kreativ person så det skapar en fin balans för mig. 

Det bästa med att arbeta på Unionens a-kassa är att jag både får arbeta ensam och ha kontakt utåt med medlemmar och kollegor. Det är helt enkelt en bra balans mellan enskilt och utåtriktat arbete. Jag tycker att vi har ett bra arbetsklimat kollegor emellan och väldigt många roliga fikastunder och stöttande samtal. Vi har också många bra möjligheter till delaktighet.

Jag känner mig nöjd när balansen mellan effektivitet och pedagogik fungerar

Som försäkringsutredare måste man som sagt vara en ordningsam och pedagogisk problemlösare. Man guidar människor under en ganska omvälvande period i deras liv för att de ska kunna få en ekonomisk trygghet under omställningen. När jag har koll på vad en medlem eller en arbetsgivare behöver göra och kan förmedla det på ett bra sätt, eller när jag avslutar ett ärende och kan fatta ett beslut, känner jag mig nöjd i mitt arbete. När jag får feedback från medlemmen att den förstår beslutet och vi tillsammans hjälps åt för att få ersättningsperioden att rulla smidigt får jag ett kvitto på att jag har gjort ett bra jobb.

Vi har kul på jobbet!

Vi har verkligen en jämställd och inkluderande arbetsplats och vi förstår att vi är varandras arbetsmiljö. På grund av sekretessen har vi bara varandra och alla har full förståelse för de problem som kan uppstå, såsom svåra samtal eller när man känner sig helt slut efter en komplicerad utredning. Jag känner en tydlig omtanke från mina kollegor. Det skapar en skön balans mot det tunga som vi ibland måste ta ställning till. Ramverket i försäkringen är hårt och kallt men vi är varma och hjälpsamma, och vi har roligt!

  • Uppdaterad: 22 april 2024