Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Underhåll hos BankID-leverantör

Från klockan 21.00 lördagen den 21 maj utför vår leverantör av BankID underhållsarbete på tjänsten. Arbetet beräknas vara klart klockan 6.00 på söndag morgon och du kan inte att logga in i våra e-tjänster under tiden.

Publicerad: 27 mars 2020

Är du permitterad från en anställning i ett annat land inom EU, EES eller i Schweiz?

Om du är permitterad från en pågående anställning i ett annat land inom EU, EES eller i Schweiz kan du inte bli medlem hos oss.

Det är först när du åter bor i Sverige och ditt arbete utomlands helt har upphört som du kan söka medlemskap hos oss. Du kan också ansöka om medlemskap om du får ett nytt arbete i Sverige.  

Du kan inte få ersättning från en svensk a-kassa när du är permitterad. Permittering innebär att din arbetsgivare har sänkt din arbetstid utan att säga upp dig. Eftersom anställningen inte har upphört är du inte arbetslös i försäkringens mening. Det innebär att du inte kan få ersättning från a-kassan när du är permitterad. Du bör kontakta myndigheten i det land där du är anställd och arbetar, för att söka ersättning därifrån.