Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Underhåll hos BankID-leverantör

Från klockan 21.00 lördagen den 21 maj utför vår leverantör av BankID underhållsarbete på tjänsten. Arbetet beräknas vara klart klockan 6.00 på söndag morgon och du kan inte att logga in i våra e-tjänster under tiden.

Publicerad: 2 januari 2019

Har du varit medlem i SHA?

Svensk Handels Arbetslöshetskassa (SHA) gick samman med Unionens a-kassa den 1 januari 2019.

Nytt medlemskap och lägre avgift

Du som har varit medlem i SHA fram till den 31 december 2018 har automatiskt blivit medlem hos oss från och med den 1 januari 2019. 

Vår medlemsavgift  112 kronor per månad och aviseras månadsvis.

Utebliven autogirodragning

Vi har skickat ett brev till dig som betalar med autogiro för att informera om nedanstående. Dessvärre fick vi problem med utskicket, det blev en förskjutning av namn och adress. Du behöver inte vara orolig, vi har rätt uppgifter i vårt medlemsregister och gör ett nytt utskick.

På grund av ett tekniskt fel fungerade inte den första autogirodragningen av medlemsavgiften för tidigare SHA-medlemmar som följt med över till Unionens a-kassa i samband med fusionen den 1 januari.

Medlemsavgiften som skulle ha dragits den 28 januari kommer nu istället att dras tillsammans med februari månads avgift den 28 februari. 

Observera att den nya och lägre avgiften är 112 kronor. Vi kommer alltså att dra 224 kronor från ditt konto den 28 februari, vilket är medlemsavgiften för både januari och februari.

Du behöver inte göra någonting. Ditt autogiro kommer att fungera från och med dragningen i februari.

Om du redan har betalat medlemsavgiften för januari på annat sätt kommer vi naturligtvis inte att dra den igen.

Olika sätt att betala medlemsavgiften

Du som betalar med autogiro

Ditt autogiromedgivande som gällde Svensk Handels Arbetslöshetskassa med organisationsnummer 802005-4907 och bankgironummer 121-5441, gäller från och med den 1 januari 2019 istället Unionens arbetslöshetskassa med organisationsnummer 802005-4840.  

Den tjänst du har avtalat om sedan tidigare är alltså fortfarande den samma, men betalningen går till oss från och med nu.

Du som betalar med e-faktura

Du som betalar avgiften med e-faktura kommer fortsättningsvis att få e-fakturor från oss istället. Du behöver alltså inte lägga upp Unionens a-kassa som ny betalningsmottagare.

Om du har en automatisk hantering av din e-faktura behöver du dock ställa in det på nytt i samband med att du får den första fakturan.

Du som betalar med avi

Från och med januari är det vi som skickar fakturor för din medlemsavgift. Fakturorna skickas månadsvis och det är alltså Unionens arbetslöshetskassa som är betalningsmottagare.

Var uppmärksam på att det är ett nytt bankgironummer på fakturan. Om du har sparat SHA som betalningsmottagare i din internetbank behöver du ändra det.

Observera att vi är anslutna till Kivra. Om du använder Kivra kommer du därför att få dina fakturor i Kivra från och med januari.

Information till dig som har ersättning

Från och med nu är det vi som administrerar din ersättning. Du behöver inte göra en ny ansökan eller skicka några handlingar med anledning av sammanslagningen.

Om du tidrapporterar senast den 7 januari kan du få en utbetalning från oss den 10 januari.

Undrar du något om ersättningen?

Om du har en fråga om din ersättning eller vill skicka in handlingar kan du göra det genom att logga in på Mina sidor.

Logga in på Mina Sidor

Undrar du om medlemskapet eller avgiften?

Om du och har en fråga om ditt medlemskap, vill se dina fakturor eller ändra betalningsmetod kan du göra det genom att logga in på Mitt medlemskap.

Logga in på Mitt Medlemskap