Du är här: Hem / Försäkringen / Ersättningsnivå Lyssna

Ersättningsnivå

Högst 910 kronor per dag

Om du uppfyller villkoren för ersättning och har varit medlem i a-kassan i minst 12 månader, räknar vi ut din genomsnittliga inkomst och genomsnittliga arbetstid. Det är den genomsnittliga inkomsten och arbetstiden som avgör storleken på din ersättning.

Den genomsnittliga inkomsten och arbetstiden beräknas i normalfallet på de senaste 12 månaderna innan du blev arbetslös.

Ersättningen per dag är 80 procent av den genomsnittliga inkomsten under de 200 första ersättningsdagarna. Den högsta ersättningen är 910 kronor per dag under de första 100 ersättningsdagarna och därefter 760 kronor per dag. 

Om du har tjänat 25 025 kronor eller mer per månad i genomsnitt under det senaste året får du den högsta ersättningen, alltså 910 kronor per dag, under de första 100 ersättningsdagarna.

Om du har varit medlem i a-kassan kortare tid än 12 månader

Om du uppfyller villkoren för ersättning, men har varit medlem kortare tid än 12 månader, får du grundersättning. Detsamma gäller om du har varit medlem i 12 månader eller mer och uppfyller ett arbetsvillkor som inte ligger inom medlemstiden. 

Grundersättningen är 365 kronor per dag, om du har arbetat heltid under året innan du blev arbetslös. Om du har arbetat i mindre omfattning under det senaste året blir ersättningen lägre än 365 kronor per dag.

Hjälpte den här sidan dig?Den här sidan hjälpte mig inte