Du är här: Hem / Ersättning / Kom igång / 2. Logga in på Mina sidor Lyssna

2. Logga in på Mina sidor

Logga in på vår e-tjänst Mina sidor. Allt du behöver för att logga in är ett svenskt personnummer och en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID. Mina sidor fungerar lika bra på såväl dator som telefon och surfplatta.

Läs mer om e-legitimation/BankID här.

Fyll i en ansökan om ersättning

När du har loggat in på Mina sidor fyller du i e-tjänsten Ansökan  om ersättning. När du har signerat och skickat din ansökan kommer du att få en del uppgifter att göra på en Att göra-lista.

Din arbetsgivare behöver fylla i ett arbetsgivarintyg

En av uppgifterna på Att göra-listan är att begära arbetsgivarintyg från din arbetsgivare. Det är enkelt att begära ett arbetsgivarintyg! Genom en knapptryckning i Mina sidor kan du skicka ett förifyllt mejl till din arbetsgivare  med en länk till arbetsgivarintyg.nu. 

Om du har fått ditt arbetsgivarintyg som ett pdf-dokument kan du ladda upp det på Mina sidor under e-tjänster. Välj dokumenttyp Arbetsgivarintyg PDF.​

Om du har fått ditt arbetsgivarintyg på papper kan du fotografera intyget och ladda upp bilderna på Mina sidor under e-tjänster.  Du behöver fotografera varje sida av intyget, alltså ta två foton. Sedan lägger du till båda bilderna innan du klickar på Skicka in.

Fyll i en tidrapport

Ytterligare en uppgift på Att göra-listan är att fylla i en tidrapport. Du rapporterar en vecka i taget. Du kan tidigast skicka en tidrapport när sista dagen på rapporten har passerat.

Om inte tidrapporten kommer in till oss inom nio månader från den sista dagen på rapporten kan du inte få ersättning för den veckan. 

Du kan ladda upp dokument

Om du behöver skicka in ett dokument till oss laddar du enkelt upp och skickar det i Mina sidor.

Fyll i dina kontaktuppgifter 

Under Min profil lägger du in din e-postadress och ditt mobilnummer och väljer om du vill få ett mejl eller ett sms när det har hänt något nytt i Mina sidor. 

Om du inte kan använda Mina sidor

Kontakta oss om du inte har möjlighet att använda Mina sidor så skickar vi pappersblanketter och tidrapporter till dig. Arbetsgivarintyget begär du från din arbetsgivare. Tipsa gärna din arbetsgivare om arbetsgivarintyg.nu.

Fler vanliga frågor