Du är här: Hem / Ersättning Lyssna

För dig som söker eller får ersättning

Här kan du läsa vad du ska göra när du söker ersättning från a-kassan. Här hittar du också information som är bra att känna till under tiden du får ersättning. Till exempel vad du bör tänka på om du får ett deltidsarbete eller heltidsarbete, eller om dina ersättningsdagar börjar ta slut.

På Mina sidor sköter du hela ditt ärende direkt på webben

Använd Mina sidor,  det är där du du enklast gör din ansökan om ersättning. På Mina sidor finns en Att göra-lista som vägleder dig genom ansökningsprocessen och visar vad du behöver göra. På Mina sidor fyller du också i och skickar dina tidrapporter, ser dina utbetalningar och utbetalningsspecifikationer. Där får du dina brev från oss och kan snabbt och enkelt skcka meddelande till din handläggare. Där kan du  också begära arbetsgivarintyg från din arbetsgivare och ladda upp dokument. 

Mina sidor fungerar såväl på dator som i telefon och läsplatta. Du har alltid tillgång till Mina sidor och loggar in med e-legitimation.

Tidrapport

Du söker ersättning för en viss vecka genom att skicka in en tidrapport (kassakort). Du kan fylla i och skicka en tidrapport så snart veckan den gäller har passerat. 

En tidrapport  för en viss vecka måste ha nått oss inom nio månader från den sista dagen på rapporten. Kommer rapporten in för sent kan du inte få ersättning för den veckan.

Kontakta oss om du inte har möjlighet att använda Mina Sidor så skickar vi papperskassakort till dig.

Behöver du hjälp att fylla i din tidrapport?
Behöver du hjälp med att fylla i din tidrapport kan du ringa oss på 
0770- 77 77 88 eller läsa mer under Tidrapport.

Ersättning från a-kassan

När du söker ersättning från oss kommer vi att räkna ut din Dagsförtjänst och Genomsnittlig arbetstid per vecka före arbetslösheten. Det är den genomsnittliga inkomsten och arbetstiden som avgör storleken på din ersättning.

Hjälpte den här sidan dig?Den här sidan hjälpte mig inte Lämna synpunkt