Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

TILLFÄLLIGA REGLER 2020: Riksdagen har beslutat att tillfälligt lätta upp villkoren och höja a-kassetaket. Läs mer

Driftstörning på BankID

På grund av problemen med BankID under måndagen förlänger vi tiden för tidrapportering och betalar ut ersättning på fredag den här veckan. Om du tidrapporterar före midnatt tisdagen den 20 oktober kommer du att kunna få din utbetalning på fredag.

Det är många som har frågor om a-kassa

För att hjälpa dig har vi samlat information som är aktuell just nu på sidan Frågor och svar om a-kassa och corona.

Det kostar 170 kronor per månad att vara med

Avgiften till oss är 170 kronor per månad och är densamma för alla medlemmar, oavsett vilken inkomst du har. Medlemsavgiften påverkas inte heller av om du studerar, är sjukskriven, föräldraledig eller arbetslös. 

Ny medlemsavgift från 1 juli 2020

Den 1 juli höjde vi medlemsavgiften till 170 kronor per månad. Höjningen är en direkt följd av de höjda ersättningsbeloppen som innebär en stor kostnad för oss som a-kassa. Läs mer om avgiftshöjningen.

Så här kan du betala din avgift

Det finns flera sätt att betala medlemsavgiften till oss. Om du vill ändra ditt betalsätt kan du logga du in på Mitt medlemskap eller kontakta din bank.

Betala med autogiro

Med autogiro blir det enklare för dig att betala din medlemsavgift och du slipper tänka på det varje månad. Vi drar avgiften automatiskt den 28.

Om du vill betala med autogiro anmäler du det snabbast och enklast direkt hos din internetbank. Välj Unionens arbetslöshetskassa, bankgiro 5642-8568, som betalningsmottagare för autogiro. Om din bank vill att du anger betalarnummer eller liknande så ska du skriva ditt 10-siffriga personnummer utan bindestreck.  

Du kan också logga in på Mitt medlemskap och registrera dig för autogiro. Gå till sidan Min profil klicka på redigera till höger om rubriken Betalsätt. Markera Autogiro och fyll i  dina kontouppgifter.

Mitt medlemskap


Om du inte kan anmäla autogiro på din bank eller på Mitt medlemskap kan du ringa oss så skickar vi en blankett till dig.

Betala med e-faktura

Om du vill betala med e-faktura anmäler du det på din internetbank. Då får du en elektronisk faktura till din internetbank varje månad som du behöver signera.

Kivra

Om du är ansluten till Kivra och inte betalar avgiften med autogiro eller e-faktura får du din faktura från oss i Kivra. I länken till höger kan du läsa mer om Kivra. 

Pappersfaktura

Om du inte har valt autogiroavdrag eller e-faktura och inte är ansluten till Kivra skickar vi hem en faktura till dig varje månad. 

Om du inte har fått någon faktura

Du behöver betala din medlemsavgift även om du inte har fått någon faktura. Om du saknar faktura för en månad hittar du betalningsuppgifterna på Mitt medlemskap. Du kan också ange ditt 10-siffriga personnummer utan bindestreck som OCR-nummer. Medlemsavgiften är 170 kronor per månad och du betalar till bankgironummer 5642-8568.

Har du fått beslut om medlemskap efter den 10:e i månaden?

Om du är ny medlem hos oss och har fått ett beslut om medlemskap efter den 10:e i månaden, kommer du att få din första faktura i månaden efter.

Om du inte betalar din medlemsavgift

Efter tre obetalda medlemsavgifter upphör ditt medlemskap hos oss. Medlemskapet ger dig ett försäkringsskydd. Upphör medlemskapet påverkar det storleken på din ersättning om du skulle bli arbetslös. 

Så länge du inte betalar avgiften har du en skuld till oss

Du är skyldig att betala avgiften för alla månader du har varit försäkrad. Om du inte betalar fakturan kan det komma att bli mycket dyrare för dig. Det beror på att det då tillkommer kostnader för avgifter hos Kronofogden. Totalt kan fakturan du ska betala bli 680 kronor dyrare. Så betala smart, betala i tid!

  • Uppdaterad: 16 december 2018