Den här sidan använder Javascript för vissa funktioner. Om du vill att alla funktioner ska fungera korrekt behöver du tillåta javascript.

Bra att veta om medlemskapet

Vi försäkrar det mesta - vårt hem, vår bil, vår båt och våra djur. Inte för att vi förväntar oss att det ska hända något utan för att vi ska ha råd om det händer. Samma sak gäller när man försäkrar sin inkomst vid arbetslöshet. Inte för att vi förväntar oss att bli arbetslösa utan för att vi ska ha råd att vara mellan två arbeten. För arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring.

Klicka dig igenom guidens fem steg så är du snart medlem!

Steg 1

Varför a-kassa?

Värdet av att vara med i a-kassan

Arbetsmarknaden är ombytlig och arbetssituationen kan förändras. Skulle du bli av med jobbet är det viktigt att ha inkomsten försäkrad genom ett medlemskap hos oss. Medlemskapet ger dig möjlighet till ersättning tills du hittar ett arbete.

Läs mer på sidan Om medlemskapet

Steg 2

Vem kan bli medlem?

Vem kan bli medlem?

Du som har ett kunskapsbaserat arbete kan bli medlem hos oss. Vi har yrkesgrupper som tjänstemän, kulturarbetare, elitidrottare och de som är anställda som uthyrd personal på bemanningsföretag. Även du som är företagare är välkommen.

Läs mer på sidan Om medlemskapet

Steg 3

Vad kostar det?

Alla medlemmar betalar 112 kronor per månad

Vår medlemsavgift är densamma för alla, oavsett vilken inkomst man har.

Läs mer om avgiften

Steg 4

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Innan du lämnar dina uppgifter vill vi informera om hur vi behandlar dem

Dataskyddsförordningen

Vi på Unionens arbetslöshetskassa värnar om våra medlemmars integritet. Du som medlem ska vara garanterad att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och med en hög nivå av skydd. Vi är också måna om att du har full insyn i hur dina personuppgifter behandlas, att du känner till dina rättigheter och att du ska kunna utöva dem på ett smidigt sätt.

Unionens arbetslöshetskassa är ansvarig för att dina personuppgifter hanteras på ett riktigt sätt. Vår behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i dataskyddslagstiftningen. Du har rätt till information när vi samlar in uppgifter om dig. Det gäller både när du lämnar information eller när vi får uppgifter om dig från någon annan.

Vi behandlar dina uppgifter främst för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap och utreda och betala ut arbetslöshetsersättning. Grunden för behandlingen är i de flesta fall vår myndighetsutövning.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Steg 5

Ansök om medlemskap

Det är lätt att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap.

Du behöver ha en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID, för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss så hjälper vi dig.

Ansök om medlemskap

Vill du bli medlem i Unionen?

Om du också vill bli medlem i förbundet Unionen behöver du göra en separat ansökan dit.

Som medlem i Unionen har du en inkomstförsäkring som kompletterar ersättningen från oss.

Bli medlem i Unionen