Du är här: Hem / Medlemskap Lyssna

Medlemskap

Försäkra din inkomst hos oss för 112 kr per månad

Vi försäkrar det mesta; vårt hem, bil, båt, djur. Inte för att vi förväntar oss att det ska hända något utan för att vi ska ha råd om det händer.

Samma sak gäller när man försäkrar sin inkomst vid arbetslöshet. Inte för att vi förväntar oss att bli arbetslösa utan för att vi ska ha råd att vara mellan två arbeten. För arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring.

Efter 12 månaders medlemskap har du möjlighet att få inkomstbaserad ersättning vid arbetslöshet. Om du är medlem kortare tid, eller saknar medlemskap helt, kan du få ersättning enligt grundförsäkringen. Så länge du betalar din medlemsavgift är din inkomst försäkrad genom ditt medlemskap hos oss.

Byter du a-kassa får du tillgodoräkna dig din tidigare medlemstid om ditt medlemskap är sammanhängande.

Arbetslöshetsförsäkringen är lika för alla a-kassor och vi utreder din arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetsförsäkringen. Ditt medlemskap utreds enligt lagen om arbetslöshetskassor.

Både anställda och företagere kan har rätt till arbetslöshetsersättning vid arbetslöshet. Läs mer under Försäkringen/företagare och Försäkringen/villkor.

Vanliga yrken bland våra medlemmar:

Du kan bli medlem hos oss om du är tjänsteman oavsett befattning, utbildning eller lön som till exempel, projektledare, ingenjör, administratör, ekonom, it-konsult, tekniker och chef. Vi har även yrkesgrupper som kulturarbetare, elitidrottare och de som är anställda som uthyrd personal på bemanningsföretag. Även företagare som arbetar inom vårt verksamhetsområde kan bli medlemmar hos oss. 

Några branscher där våra medlemmar arbetar

Verkstadsindustri, gross- och partihandel, transport och spedition, forskning och utveckling, byråer/uppdragsverksamhet, callcenter, byggindustri, kemisk industri, konsult, ideella organisationer, it-branschen, skogs- och pappersindustri, telekom, livsmedel, media, privat tandvård och teatrar.