Du är här: Hem / Aktuellt / Rapport från Almedalen Lyssna

Rapport från Almedalen

Publicerad den 13 september 2017

Vi är sju a-kassor inom TCO som sedan ett antal år har ett gemensamt seminarium i Almedalen varje sommar. Tillsammans har vi drygt en miljon medlemmar och för deras skull arbetar vi aktivt för att lyfta upp arbetslöshetsförsäkringen på agendan.

Vad händer när Siri tar jobbet?

 

Panelen: Per Lagerström, kommunikationsansvarig på Futurion, Alexander Armiento (moderator), chefsredaktör på Fackförbundet STs tidning Publikt, Lotta Finstorp, riksdagsledamot (M), Fredrik Christensson, riksdagsledamot (C) och Raimo Pärssinen, riksdagsledamot (S)


Temat för årets seminarium var att framtidens arbetslöshetsförsäkring måste underlätta jobbhoppning. Den ökade digitaliseringen och kraven på en mer flexibel arbetsmarknad kräver en enkel och tydlig försäkring som inte hindrar rörligheten och möjligheten för vidareutveckling. Arbetsgivare såväl som trygghetssystem och trygghetsstiftelser måste hänga med i utvecklingen för att bidra till den nya arbetsmarknaden. En fungerande försäkring är A och O i framtidens arbetsmarknad.

Det blev ett fullsatt och mycket givande samtal och vi känner att vi lyckades med vårt mål att uppmärksamma beslutsfattarna på komplexiteten i försäkringen.

Gå till nyhetsarkivet
Hjälpte den här sidan dig?Den här sidan hjälpte mig inte Lämna synpunkt